Kanadský dort z tvarohu a smetany

kanadský dort-recept z mimibazaru. KORPUS: 4x bebe dobré ráno oříškové, 1/4 hrnku rozpuštěného másla, 1/4 hrnku namletých ořechů, 1 lžička skořice NAPLŇ: 3x kysaná smetana, 1x tvaroh v alobalu, 3/4 hrnku moučkového cukru, 2 lžíce hladké mouky, 1x vanilkový cukr, 3 x vejce, šťáva z jednoho citronu, šlehačka na ozdobení POSTUP PŘÍPRAVY Bebe ještě v obalu rozdrtíme válečkem a drobky vsypeme do mísy. Přidáme skořici, ořechy a rozpuštěné máslo. Vše promícháme a hmotu vtačíme do vymazané rozdělávací dortové formy tak, že zaplníme dno a částečně okraje. Náplň - Kysané smetany, tvaroh, cukr, mouku a van.cukr dobře rozmixujeme. Do této hmoty přidáme vejce a šťávu z citronu.Znovu mixujeme na nižší stupeň, aby nevniklo moc bublinek. Náplň vlejeme do formy s bebe a pečeme 45minut při 175 - 180 stupních v horkovzdušné troubě. Je nutno dodržet délku pečení, protože zde nelze zjistit zda je hotovo vpíchnutím špejle.Náplň i po dopečení se mírně hýbe a zatuhne až vychladnutím. Při pečení se mohou začít tvořit hnědé okraje, jak se to stalo mě na fotce, je třeba mírně zeslabit troubu a pootočit formu. Nic se neděje, zadělá se to pak šlehačkou. Ještě jedna drobnost - je dobré si dát při pečení pod formu plech. Někdy se stane, že může vykapávat máslo.


Autor:kokollarinka - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:27.9.2009
Shlédnutí:2142x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty
Fotoaparát:X450,D535Z,C370Z Expozice:29224/1000
Datum porízení:2004:02:05 01:36:55 Clona:f/2.9
Ohnisková vzdálenost:580/100 ISO:64

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.