Perníkový chlebík

Ingredience: 1 vejce, 5 lžic oleje, doplnit mlékem do 350 ml; 5 lžic cukru, 2 lžíce medu, 1 malá odměrka soli, 500 g mouky (např. 150 g pšeničná celozrnná, 150 g žitná chlebová, 200 g pšeničná hladká), 1 lžíce mletého perníkového koření (skořice, hřebíček, badyán, anýz, fenykl, zázvor, citr. kůra...), 1 malá odměrka sušeného droždí; po zaznění signálu cca 100 g směsi sekaných ořechů, rozinek a sušeného ovoce Postup přípravy: Ingredience vložíme v uvedeném pořadí do pekárny, nastavíme program základní, kůrka světlá. Pokud chceme perník hutnější jako biskupský chlebíček, volíme program rychlý. Během promíchávání hlídáme konzistenci těsta, musí se odlepovat od stěn nádoby, případně ji upravíme přidáním hladké mouky.


Autor:vladka - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:23.9.2009
Shlédnutí:580x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty
Fotoaparát:Canon PowerShot SX110 IS Expozice:1/60
Datum porízení:2009:09:22 22:11:13 Clona:f/2.8
Ohnisková vzdálenost:6000/1000 ISO:80

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.