NADÝCHANÁ ŽEMLOVKA

Plátky z 1 veky, asi 350ml mléka, 3 žloutky, 3 bílky, vanilkový cukr, pískový cukr podle chuti, hrozinky, jablka, skořice, nebo koření na štrůdl. V mléce rozmícháme žloutky, cukr a vanilkový cukr a zlehka vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Plátky veky v tom krátce namočíme a skládáme do formy. Střídáme s vrstvou strouhaných jablek, které zasypeme kořením, vanilkovým cukrem a hrozinkami namočenými v rumu. Poslední je vrstva veky, zbytek mléka se sněhem můžeme nalít nahoru a dát péct. Nahoru můžeme dát kousky másla. Sněhová hmota, v níž namáčíme veku, způsobí to, že žemlovka je krásně nadýchaná a měkká.


Autor:oszor - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:23.9.2009
Shlédnutí:1324x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty
Fotoaparát:COOLPIX S520 Expozice:1/60
Datum porízení:2009:09:23 10:06:26 Clona:f/2.8
Ohnisková vzdálenost:5700/1000 ISO:87

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.