1329. bagety z ciabatty

200 ml vody, 200 ml hustého bílého jogurtu,300 g směsi na ciabattu (Lidl), 200 g hladké pšeničné chlebové., 50 g tmavé žitné, necelou 1/4 droždí(asi 1/4 z toho ještě ubereme), 1 lžička chlebového koření, 1 lžička soli, trošku cukru na droždí, na potření mléko s lžičkou bílku a semínka na posyp. Zapneme program těsto, necháme vše zpracovat a vykynout. Po signálu vyndáme, znovu propracujeme, rozdělíme na dva díly a vytvoříme bagety. Těsto je volnější, než na chleba, tak na podložce trošku podsypáváme. Přendáme na plech s pečícím papírem, nebo fólií, rozšleháme mléko s bílkem, potřeme bagety a posypeme semínky, necháme kynout cca 30 - 40 minut. Pečeme při 200°C 15 minut a dalších 15 při 180°C s vodou. Těsto jsem dělala i na odložený start v základním programu, kde jsem ho nastavila tak, abych dorazila domů v čase kdy těsto ještě kyne.


Autor:kvetka.tp - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:23.9.2009
Shlédnutí:1076x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty
Fotoaparát:DMC-TZ7 Expozice:10/400
Datum porízení:2009:09:23 08:35:42 Clona:f/4.2
Ohnisková vzdálenost:137/10 ISO:100

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.