sterilovaná jablka

1. Jablka rozkrojíme, vyřízneme jádřince. Pokud je slupka tvrdá, odstraníme ji. Je-li měkká, nemusíme okrajovat. Zatím dáváme jablka do vody s troškou octa nebo citrónové šťávy, aby příliš nezhnědla. 2. Připravená jablka postrouháme, necháme chvíli odpočinout aby pustila šťávu. 3. Plníme do sklenic – pořádně utlačujeme, šťávu pravidelně odléváme. Musíme utlačovat skutečně napevno, jinak se jablka rozvaří nebo vyrazí víčko a vytečou do zavařovacího hrnce!!! Nelekneme se, že jablka zhnědla, po uvaření zase zesvětlají !!! Neplnit úplně do plna - jen po ten záhyb na sklenici, zvednou se při vaření. 4. Vložíme do zavařovacího hrnce a vaříme mírným varem, od počátku varu 15 minut. Po 15 minutách vytáhneme z hrnce a necháme vychládnout.


Autor:Betyyna - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:18.8.2009
Shlédnutí:1287x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty
Fotoaparát:u700,S700 Expozice:1/30
Datum porízení:2009:08:18 16:51:50 Clona:f/3.4
Ohnisková vzdálenost:650/100 ISO:100

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.