Osolené vepř.maso obalit napřed ve strouhance a pak ve vajíčku, do kterého jsme zamíchali oblíbené koření nebo směs (např.grilovací, na kuře, Vegeta ... já používám Maso na šalvěji od Sindibáda) opéct na oleji jen aby se maso zatáhlo a vejce srazilo. Do mísy nakrájet zeleninu (cibule, papriky, rajčata) osolit a přimíchat stejné koření, které jsme dali do vajíčka, zamíchat a půlku dát na dno pekáče, na to naskládat opečené maso a na to navršit zbytek zeleninové směsi. Péct cca 1-1a1/2 hod, podlévat se většinou nemusí - zelenina pustí šťávu. Pokud vydržíte nejíst a necháte to zaležet do druhého dne, maso se proleží a je lepší. Na oběd vhodné s bramborami, nebo k večeři podávat s čerstvě upečeným pečivem z domácí pekárny :)))
Autor: | dzungara - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz | ||
Datum: | 10.8.2009 | ||
Shlédnutí: | 589x | ||
Body: | 10.00 | ||
Kategorie: | 1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty |