Květáková schovanka před zapečením

1 střední květák 2 vejce 1 kostka zel. bujonu 1 červená a zelená paprika 150 g slaniny (já davala i šunku) pepř, sůl, 150 ml smetany, čerstvá petrželka, eidam a niva Ve vroucí vodě rozpustíme zeleninový bujon. Květák vložíme do vývaru a vaříme až jsou ružičky poloměkké.Zapekací mísu vymažeme máslem, papriky nakrájíme na kostičky. Každou růžičku květáku zavineme do plátku slaniny a vložíme do mísy. Vše zasypeme paprikami. Vajíčka rozšleháme se smetanou a sekanou petrželkou. Směs ochutíme solí, pepřem (dala jsem ještě bazalku a oregano), a rovnoměrně nalijeme na květák. Vložíme do trouby a zapekáme na 160 C asi 20minut. nakonec posypeme nastrouhaným eidamem a nivou, podáváme s vařeným bramborem.


Autor:Zuzoušek - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:28.7.2009
Shlédnutí:694x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.