1296. Žemle a bagety

350ml vody,2lžíce oleje,2lžičky soli,2lžíce kvásku,250g pol. mouky,320g hladké-část tmavá chlebová,2lžíce otrub,vloček,bramborové kaše v prášku,1/2čerstvého droždí,1lžička cukru ,půl hodiny před koncem kynutí vyndáme a uděláme tvary,těsto je volnější,ale nijak zvlášť nelepí,necháme kynout asi 1/2hod a poté upečeme v troubě na 200st. asi 15-18minut.Mašlovala jsem žloutkem s mlékem a nechala hodně vypéct a jsou krásně křupavé


Autor:ojunka - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:21.7.2009
Shlédnutí:780x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty
Fotoaparát:EX-Z9 Expozice:10/600
Datum porízení:2009:07:21 16:12:43 Clona:f/2.8
Ohnisková vzdálenost:6200/1000 ISO:64

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.