ořechový srnčák

150g másla, 150g ml. cukru, 2vejce, 1/2 prdopeče, 300g hl. mouky Náplň: 200g másla, 100g ml. cukru, 50g kakaa, 100g meruňkové marmelády, 50ml rumu, 150g rozinek, 200g vlašských ořechů. Na dohotovení: 100g čokolády. postup: změklé máslo utřeme s cukrem do pěny, přidáme vejce - zašleháme a pak přidáme mouku s prdopečem. Těsto rozetřeme na pečící papír asi tak do vrstvy 1cm a upečeme. Necháme vychladnout a odřízneme pruh, který odpovídá formě na srnčí hřbet. Zbylý korpus rozdrobíme nebo nastrouháme - použijme do náplně. Náplň: utřeme máslo s cukrem, vmícháme kakao, třetinu džemu a rum, přidáme rozinky, sekané nebo namleté ořechy (můžou o mandle) a zbytek rozdrobeného korpusu. Formu vyložíme potr. folií, rozetřeme do ní náplň a uhladíme, zbylým nahřátým džemem potřeme pruh korpusu a potřenou stranou přitiskneme na náplň. Dáme ztuhnout do lednice, pak vyklopíme a polijeme čokoládou.


Autor:Bronik - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:23.6.2009
Shlédnutí:1112x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty
Fotoaparát: Expozice:1/45
Datum porízení:2009:06:22 06:13:44 Clona:f/2.8
Ohnisková vzdálenost:58/10 ISO:100

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.