Domácí knackebrot

250ml vody,120g pšenič. celozrnné,225g hladké T 650,2 PL žitné celozrnné,2 PL žitné chlebové,1ČL soli,1CL drc. kmínu,6 PL oleje,kapku octa,nec. 1/4 ČD, 1/2 prdopeče Program těsto,těstíčko je měkčí než u bežného chleba a ani tolik nekyne, ale nelepí se,pro případné dosypání použit T 650,po ukončení na moukou vysypaný vál uděláme cca 25 kousků,necháme chvíli odpočinout a oschnout, (asi 15 minut,)vyvalujeme tvary asi 3 mm vysoké (každý kousek propícháme vidličkou!!) dáme do rozpálené trouby na vrchní rošt a pečeme při mírné teplotě asi 20 min., záleží jak máme na tenko vyváleno a zkušemńost s vlastní troubou. Chlebíčky jsou křehké a křupavé. Skladovat nejlépe v plechové dóze. 25 ks/ cca 11 kč + trouba


Autor:patek - zobrazit galerii ulivatele - poslat vzkaz
Datum:9.5.2009
Shlédnutí:1158x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty
Fotoaparát: Expozice:1/60
Datum porízení:2008:05:09 14:45:00 Clona:f/4.8
Ohnisková vzdálenost:171/10 ISO:100

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.