domácí sibirka

postupovala jsem takto:750 ml ušlehané smetany,jemně vmíchat 250 ml husté kys.smetany,4 lžíce mouč.cukru, 1 van.cukr, 2 lžíce vaj.likéru(oříškový,karamelový apod.,ale hustý),hotovou směs dáme chladit do misky do mrazáku,během tuhnutí několikrát zamíchat,po částečném zmrazení vezmeme 2 prázdné oplatky a směs rozetřeme mezi ně. Zabalila jse do peč.papíru a dala úplně zmrazit. Poté krájíme na libovolně velké díly.Možno naplnit i hotové zmrz.kornoutky,na dno dát čokoládu,tuhnoucí směs,pražené oříšky a trochu čokolády.Ty bohužel už nejsou,nenechali mi vzorek,tak příště.Množství porcí záleží na nás kolik směsy dáme mezi oplatky. Dobrou chuť.


Autor:patek - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:11.4.2009
Shlédnutí:1196x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty
Fotoaparát: Expozice:1/10
Datum porízení:2008:04:10 16:23:53 Clona:f/4.0
Ohnisková vzdálenost:135/10 ISO:200

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.