kapučínový dort-Ingredience: Na korpus: 280 g hladké mouky 170 g másla pokojové teploty 50 g krupicového cukru, nejlépe hnědého špetku strouhaného muškátového oříšku špetku soli Na čokoládovou vrstvu: 200 ml smetany na šlehání 240 g hořké čokolády, nasekané 50 ml Baileys Na tvarohovou náplň: 800 g plnotučného tvarohu 100 g moučkového cukru 2 sáčky vanilinového cukru 40 g kukuřičného škrobu (Maizena) 2 lžíce tmavého rumu 15 g instantního espressa (3 lžíce) 1 lžičku melasy 3 velká vejce pokojové teploty Na polevu: 280 g husté (patnáctiprocentní) zakysané smetany 40 g cukru krystalu nebo krupice Jak dlouho? Doba přípravy: 50 minut Pečení: 70 minut Chlazení: 3 hodiny/ přes noc Počet porcí: 12-16 řezů Příprava jídla 1. Na čokoládovou vrstvu přiveďte k varu smetanu, odstavte, přidejte čokoládu a přilijte alkohol. Vymíchejte dohladka. 2. Zatímco čokoláda chladne, připravte si drobenkovou směs na podklad. Mouku a sůl přesijte do mísy, přidejte změklé máslo, cukr a muškátový oříšek. Vidličkou nebo prsty vypracujte drobenku a nasypte ji do kulaté formy o průměru 24 cm. Drobků těsta se neobávejte: trpělivým vymačkáváním získáte hladkou, pružnou hmotu. Prsty pěchujte nejdřív okraje a poté dno. Uhlaďte obrácenou lžící. 3. Na korpus nalijte vychladlou čokoládu a dejte na 30–40 minut do mrazáku. Než čokoláda ztuhne, připravte si tvarohovou náplň. 4. Ve sklenici rozpusťte kávu v jedné lžíci horké vody, přidejte rum a melasu. Troubu předehřejte na 170 °C, horkovzdušnou na 150 °C. Ušlehejte tvaroh s oba druhy cukru, kukuřičným škrobem a kávou. Po jednom vešlehejte vejce a nalijte na čokoládovou vrstvu. Pečte zhruba hodinu. 5. Vyjměte z trouby na mřížku a 20–25 minut nechte chladnout. Troubu nevypínejte. Smíchejte ingredience na polevu, nalijte na zchladlý povrch, rozetřete a pečte ještě 10 minut. 6. Koláč vyjměte z trouby, nechte ho chvíli vychladnout a přesuňte do chladničky


Autor:kokollarinka - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:9.4.2009
Shlédnutí:919x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.