1210.arašídové celozrnné pečivo

160 ml mléka, 200 ml bílého jogurtu, 2 lžíce oleje, 200 g hladké pšeničné, 200 g žité celozrnné, 80 g mletých arašídů, 1 lžíci tmavého a jednu světlého sezamu, 3 lžíce sušené bramborové kaše, 1 lžička kmínu, 2 lžičky soli, 1 ½ lžičky cukru, 18 g čerstvého droždí. Program těsto, po vykynutí propracovat, rozdělit na 9 dílů, vyválet malé šišky a hned je ozdobně nařezávat (jde to líp, než vykynou)potřít mlékem s bílkem (používám sušený bílek), posypat semínky, trochu přimáčknout a nechat kynout. Nakynuté těsto z pekárny je hodně vzdušné, po propracování na vále se sním, dobře dělá. Není nutné moc podsypávat, stačí jen při tvarování, kdy se pak i líp ozdobně nařežou.


Autor:kvetka.tp - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:29.3.2009
Shlédnutí:785x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty
Fotoaparát:X600,D630,FE5500 Expozice:328/10000
Datum porízení:2009:03:29 22:05:08 Clona:f/2.8
Ohnisková vzdálenost:58/10 ISO:200

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.