Francouzský jablkový koláč de luxe

Recept podle Mary Berry: Těsto:200 g hl. mouky,špetka soli,120 g másla(Hery), 3 PL vody. Množství je na formu o průměru 3o cm. Náplň:6 velkých jablek,12O g meruňkové zavařeniny,citron. šťáva. Těsto vyválíme ,přeneseme do formy a vychladíme. Z poloviny jablek a zavařeniny uvaříme pyré, po vychladnutí natřeme na těsto. Zbytek jablek rozkrojíme na čtvrtiny, odstraníme jadřince a nakrájíme na plátky široké 3 mm, pokapeme citronovou šťávou.Jablečný podklad pokryjeme plátky jablek, začínáme od středu, upečeme na 200o do zlatova. Po upečení /cca 45 min./plátky jablek potřeme zbytkem rozehřáté meruňkové zavařeniny.


Autor:Ajna - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:30.1.2009
Shlédnutí:5418x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty
Fotoaparát:Canon PowerShot A510 Expozice:1/60
Datum porízení:2009:01:30 21:18:51 Clona:f/5.0
Ohnisková vzdálenost:598/32 ISO:

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.