5

Játrová roláda Potřebujeme: 1 tácek kuřecích jater (cca 500g) 3 rohlíky 3 celá vejce 3 lžíce sádla drcený česnek, sůl, pepř, majoránka a koření podle vlastní chuti (grilovaní apod.) umělohmotné střívko na tlačenku (k dostání běžně v papírnictví) provázek na zavázání Postup: Sádlo rozpustíme a necháme trošku zchladit. Rohlíky nakrájíme na kostičky. Játra rozmačkáme rukou nebo použijeme jakýkoliv robot, který obvykle používáme. Smícháme, přidáme vejce a koření, promícháme. Umělohmotné střívko na tlačenku na jednom konci zavážeme provázkem, pro lepší manipulaci při plnění postavíme do zavařovací sklenice. Naplníme tak, aby se nám vešlo do kastrolu, ve kterém budeme vařit, zavážeme na druhém konci – můžeme udělat smyčku, abychom mohli potom uvařené snadno vytáhnout z vody. Zřejmě bude třeba udělat 2 porce, aby se vešly do kastrolu o průměru 24 cm. Vložíme do vařící vody a vaříme cca 30 minut, při vaření otočíme. Kdyby se nedařilo rolády otočit (někdy se vrací do původní pozice), zatížíme je talířkem, aby se ovařily ze všech stran rovnoměrně. Po uvaření vytáhneme, položíme na talířek a necháme vychladit aspoň tak dlouho, až se rozpuštěný tuk vstřebá. Můžeme konzumovat teplé i studené.


Autor:Betyyna - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:11.1.2009
Shlédnutí:706x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.