milovaná i nenáviděná: kvasnicová pomazánka

Moje oblíbená pochoutka, ale dělat ji můžu, když není skoro nikdo doma, protože je to opravdu hodně aromatická záležitost – kulantně řečeno :-)) Kvasnice potřebuji k životu, mám kožní problémy a tělo si ten vitamín z nich prostě žádá. Suroviny: 2 kvasnice (můžou být i vážené, jsou asi lepšejší, ale stačí i ty kostičky), cibulka, kapka oleje, vejce, sůl a pepř, může i granulovaný čenek, asi 100g másla nebo margarínu, Příprava: na oleji osmažíme drobně nakrájenou cibulku dozlatova, rozdrobíme na ni droždí a necháme úplně roztopit (v této fázi otevírejte okna, pokud nesnášíte ten odér). Pak kvasnice začnou opět tuhnout a v ten moment přidáme jedno vejce a pořád pražíme, osolíme a opepříme, dáme česnek, necháme vychladnout (konzistence je jak škvařežina) a studené vyšleháme se změklým máslem. Dochutíme pokud je potřeba a můžeme natírat na jakékoliv pečivo – čerstvý chléb, suchary, rohlíky, co je libo. Kdo chce, dozdobí pažitkou nebo zeleninkou. Poznámka: hotová pomazánka nesmrdí!! :-) Postupů je víc, někdo ji dělá se strouhankou atd., já ji dělám takto a podobným způsobem se připravují i knedlíčky do zeleninové polévky.


Autor:Bronik - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:5.1.2009
Shlédnutí:1455x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.