pohoštění

Plněný hermelín na jednohubky: 1 hermelín 120g, změklé máslo nebo margarín asi tak 2 lžíce, 1 trojůhelník taveného sýru, lžíce mletých ořechů, pepř, 2-4 kolečka salámu nebo šunky průmeru velikosti hermelínu, kdo chce jemně nakrájenou pažitku, petržel, cokoliv zeleného. Postup : hermelín rozkrojíme na půlky, vydlabeme opatrně lžičkou a vnitřek dáme do misky, kde smícháme s máslem, ořechy, sýrem, dochutíme bylinkama, pepřem. Na obě dna vydlabaného hermelínu dáme salám, potom náplň, přiložíme k sobě, zabalíme do alobalu a dáme do lednice ztuhnout min na 12hod. Pak nakrájíme na tenké výseče a klademe na jednohubky (vyjde nám asi 16-18ks), dozdobíme zeleninou(kdo chce, rohlík si ješte pomaže máslem). Poznámka: hermelín je slaný sám o sobě, takže nádivka se solit nemusí. Salát na chlebíčky – není to ani vlašák ani paříž, prostě salát šťavnatý, který lze dozdobit podle svých chutí. Potřebujeme na asi 12chlebíčků: 2větší vařené brambory, 2 vařená vejce, 3 kyselé okurky a lák z okurek, 20dkg uzeniny, nejlépe debrecínka ap., majonéza asi 100g, 2-4lžičky bíleho jogurtu, sůl, pepř. Brambory, okurky a 1vejce nastrouháme, pár koleček uzeniny nakrájíme na tenké proužky, přidáme majonézu, trochu okurkového láku, jogurt a vše zamícháme. Dochutíme solí a pepřem, popřípadě dodáme majonézu nebo trochu jogurtu a dáme vychladit tak na 2hodinky do lednice. Potom natíráme na veku a dozdobíme zbytkem uzeninky a zbylým nakrájeným vejcem, popřípadě zeleninkou, sýrem.


Autor:Bronik - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:31.12.2008
Shlédnutí:1125x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.