Marokánky

Marokánky 1/2 litru mléka 8 zarovnaných lžic hladké mouky (nepřesypávat – aby hmota nebyla zbytečně tuhá) 10 zarovnaných lžic krupicového cukru 400 – 500 g směsi rozinek, kandovaného ovoce, buráků a ořechů Čokoládová poleva na potření. Mléko, mouku a cukr zahříváme ve vodní lázni nebo v nepřilnavém kastrole na mírném ohni do zhoustnutí. Do husté hmoty zamícháme směs rozinek, kandovaného ovoce a ořechů. Promícháme a ze vzniklé kaše tvoříme na plechu s pečícím papírem pomocí lžičky a kulatého nože placičky. Pečeme při 200 C tak dlouho, až okraje mírně zhnědnou. Vychladnuté potíráme na spodní straně čokoládou.


Autor:Betyyna - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:14.12.2008
Shlédnutí:847x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty
Fotoaparát:u700,S700 Expozice:1/30
Datum porízení:2008:12:14 10:42:30 Clona:f/3.4
Ohnisková vzdálenost:650/100 ISO:100

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.