Brownies s tvarohovou polevou a malinami

Ten, kdo ochutnal americkou specialitu brownies, mi asi dá za pravdu, že jen málokdo odolá se k němu opět vrátit. Tato sladkost je jedinečná svou chutí i malinko zdrclou konzistencí, takže  překvapí a nadchne ty, jež jsou zvyklí na vykypěné české buchty, bábovky a koláče. Brownies lze dělat nejen s tradičními ořechy na povrchu, ale třeba takto s tvarohovou polevou s malinami si jej připravují ve Švédsku.


Potřebujeme:


300 gramů tmavé čokolády (s nejméně 50% podílem čokolády)
200 gramů másla
2 dl cukru
4 vejce
2,5 dl polohrubé mouky
1 čajová lžička vanilkového cukru
na polevu:
200 gramů plnotučného tvarohu
0,5 dl cukru
1 vejce
1 polévková lžíce mouky
asi 2 dl malin - rozmražené nebo čerstvé


Postup:


Troubu nastavte na 175 stupňů. Vymažte a vysypte formu na pečení, asi 20 x 30 cm. Nahřejte čokoládu a máslo ve sklenici (za pouziti vodní lázně). Našlehejte cukr s vejcem. Vmíchejte rozpuštěnou čokoládu s máslem a přidejte mouku a vanilkový cukr. Z toho uhněťte těsto. V další misce smíchejte kromě malin všechny ingredience k polevě. Nejdříive nalejte čokoládové těsto do formy, potom polevu. Nožem rozetřete polevu po celé ploše. Na závěr opatrne vtlačte do povrchu maliny a pečte v troubě asi 20 minut. Nechte vychladnout a pak nakrájejte na kousky.


1234567...16...25...34

Autor:dejavu - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:12.11.2008
Shlédnutí:1930x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty
Fotoaparát: Expozice:
Datum porízení:2007:06:14 22:32:04 Clona:
Ohnisková vzdálenost: ISO:

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.