Slovenské krémeše

Těsto: 250 g hladké mouky, 100 g cukru moučka, 1 PL rumu, 50 g másla, 1 vejce, 1 žloutek, 1 PL medu, 1 ČL jedlé sody, 1 PL mléka (vypracujeme těsto, rozdělíme na dvě poloviny, každou zvlášť vyválíme mezi dvěma mikroteny na obdélník velikosti hlubokého plechu, pečeme na pečícím papíře na 190°C do zezlátnutí - obě placky pečeme zvlášť) Žloutkový krém: 1 l mléka, 3 - 4 žloutky, 2 vanilkové pudinky v prášku, 2 ČL hladké mouky, 250 g másla, 150 g cukru moučka (v troše mléka rozmícháme pudink, mouku a žloutky, to vlijeme do vroucího mléka a za stálého míchání - nejlépe ponorným mixérem, necháme projít varem. Vyšleháme máslo s cukrem a po lžících zašleháváme uvařený pudink pokojové teploty) Dále: 2 šlehačky, cukr (ušleháme) Na dno hlubokého plechu dáme první placku, rozetřeme žloutkový krém, pak šlehačku, přiklopíme druhou plackou, plech přikryjeme igelitovou folií a necháme do druhého dne rozležet v lednici, před podáváním pocukrujeme


Autor:Irena. - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:24.10.2008
Shlédnutí:3827x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty
Fotoaparát:DSC-S90 Expozice:10/400
Datum porízení:2008:10:24 11:46:54 Clona:f/2.8
Ohnisková vzdálenost:60/10 ISO:160

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.