Hruškový koláč

Křehké těsto: 250 g polohrubé mouky, 125 g moučkového cukru, 125 g másla, špetka soli, 1 vejce, lžíce jemné strouhanky pod hrušky. Náplň: hrušky, skořice, 1 kelímek kysané smetany, 2 vejce, 1 PL moučkový cukr. Do mouky přidáme cukr, špetku soli a promícháme v míse. Přidáme nakrájené změklé máslo nebo jiný tuk na pečení, 1 celé vejce a prohněteme. Na vále těsto dobře propracujeme a necháme ho v chladu odpočinout. Křehké těsto si můžeme připravit předem a klidně do zásoby. Pobyt v chladničce mu jedině prospěje. Kulatou koláčovou formu vymažeme tukem a vysypeme kokosem. Těsto vtlačíme do formy a vymáčkneme vyšší okraje. Těsto propícháme vidličkou a zlehka vysypeme jemnou strouhankou. V tuto chvíli můžeme rozpálit troubu na 180 °C. Hrušky přepůlíme, oloupeme, vyřízneme jaderník a vyplníme jimi celé dno koláčové formy. Máme-li ořechovou nádivku, můžeme jí vyplnit místa po jaderníku (nádivka být nemusí, nebo postačí jenom ořechy). Kysanou smetanu prošleháme s vejci a moučkovým cukrem a zalijeme touto směsí hruškový koláč. Vložíme do trouby na spodní rošt a pečeme při 180 °C (asi 50min) tak dlouho, až povrch koláče udělá zlaté puchýřky.


Autor:terana - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:11.9.2008
Shlédnutí:3446x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty
Fotoaparát:PENTAX Optio 33L Expozice:1/60
Datum porízení:2003:03:25 13:04:21 Clona:f/4.8
Ohnisková vzdálenost:58/10 ISO:

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.