Tokáň z PH, gnocchi z PH

tokáň: na pánev 2 lžíce olivového oleje,na kostečky nakrájet 2 plátky anglické slaniny silné asi 1/2 cm, vyškvařit, přidat 2 velké cibule, nechat zezlátnout, vmíchat 2 kávové lžičky sladké papriky a na nudličky nakrájené maso ( 70 dkg vepřového, 60 dkg beraního - nemusí být, stačí vepřové, nebo namíchat s hovězím), osmahnout. Přendat do pomalého hrnce, osolit, vmíchat 4 stroučky nastrouhaného česneku, 3 zelené papriky nakrájené na pásky, 3 velká nakrájená oloupaná rajčata, promíchat, pomalila jsem cca 3 hodiny na HIGH. Před dokončením vlít 2 smetany na vaření a v nich rozkvedlané tak 3 lžíce hladké mouky, nechat pomalit ještě asi 0,5 hodiny, dochutit vegetou, je-li třeba. Maso při vložení do pomaláku nepodléváme, pustí to dostatek šťávy samo. Gnocchi: Upařila jsem 1 kg brambor ve slupce, oloupala, nastrouhala horké na jemném struhadle (nemám lis), k tomu 1 vajíčko, osolit, přidat 300 g hladké mouky. udělat těsto, uválet váleček, nakrájet šulánky, na ty jsem otiskla vidličku, aby byl vzorek, dala do parního hrnce vymazaného olivovým olejem, gnocchi jsem pomazala taky ol. olejem, aby se neslepily, na 10 minut při zapnuté funkci vitamine. Po upaření jsem je prolila olivovým olejem, aby se neslepily. Recept na gnocchi mám od ninicka z vlákna pekárny.


Autor:Gina2 - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:24.8.2008
Shlédnutí:2060x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty
Fotoaparát:SONY ERICSSON P1i Expozice:
Datum porízení:2008:08:24 12:12:02 Clona:
Ohnisková vzdálenost: ISO:

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.