NA BUFLERKY 3bílky ušlehat se 3lžícemi krupicového cukru, 3žloutky smíchat s lžící solamylu, přišlehat, přidat sníh a 4lžíce hladké mouky. Hladkou trubičkou stříkat na plech s papírem. Pečeme na 180. Po deseti minutách na 120 a při pootevřené troubě dosušíme. Piškotky ještě přilepené na pečící papír potřeme rozehřátou čokoládou aby se nám nerozmočily od náplně. NA KRÉM 18dkg vody, 3 lžíce solamylu,16dkg cukru krupice, 2dkg kakaa vaříme 5 minut na hustou kaši.Přidáme 26dkg čokolády na vaření a po rozpuštění necháme několik hodin stát, tzv. uzrát. Pak přišleháme 26dkg změklého, ne rozpuštěného 100% tuku. Trubičkou na špičky nastříkáme krém (asi 1/3 krému si necháme na uzavření špiček) na buflerky pořád přilepené na pečící papír a dáme do lednice. Potom naplníme koňakem (nejčastěji používám Missis krém) a zavřeme zbytkem krému řezanou trubičkou. Dáme ztuhnout do lednice a namáčíme v čokoládové polevě. Dobrou chuť.
Autor: | terana - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz | ||
Datum: | 18.7.2008 | ||
Shlédnutí: | 4128x | ||
Body: | 10.00 | ||
Kategorie: | 1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty | ||
Fotoaparát: | PENTAX Optio 33L | Expozice: | 1/60 |
Datum porízení: | 2003:02:12 08:01:09 | Clona: | f/4.8 |
Ohnisková vzdálenost: | 58/10 | ISO: |