Likérové špičky

NA BUFLERKY 3bílky ušlehat se 3lžícemi krupicového cukru, 3žloutky smíchat s lžící solamylu, přišlehat, přidat sníh a 4lžíce hladké mouky. Hladkou trubičkou stříkat na plech s papírem. Pečeme na 180. Po deseti minutách na 120 a při pootevřené troubě dosušíme. Piškotky ještě přilepené na pečící papír potřeme rozehřátou čokoládou aby se nám nerozmočily od náplně. NA KRÉM 18dkg vody, 3 lžíce solamylu,16dkg cukru krupice, 2dkg kakaa vaříme 5 minut na hustou kaši.Přidáme 26dkg čokolády na vaření a po rozpuštění necháme několik hodin stát, tzv. uzrát. Pak přišleháme 26dkg změklého, ne rozpuštěného 100% tuku. Trubičkou na špičky nastříkáme krém (asi 1/3 krému si necháme na uzavření špiček) na buflerky pořád přilepené na pečící papír a dáme do lednice. Potom naplníme koňakem (nejčastěji používám Missis krém) a zavřeme zbytkem krému řezanou trubičkou. Dáme ztuhnout do lednice a namáčíme v čokoládové polevě. Dobrou chuť.


Autor:terana - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:18.7.2008
Shlédnutí:4128x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty
Fotoaparát:PENTAX Optio 33L Expozice:1/60
Datum porízení:2003:02:12 08:01:09 Clona:f/4.8
Ohnisková vzdálenost:58/10 ISO:

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.