Novoroční podkova

Piškotové těsto-základní předpis 120g hladké mouky 80g škrobové moučky 1 prášek do pečiva 6 vajec 3-4 PL studené vody špetka soli 180 g krystalového cukeu 1 vanilkový cukr (10g) Oddělíme žloutky od bílků. Bílky ušleháme s vodou a špetkou soli na tuhý sníh a postupně přidáváme polovinu krystalového cukru. Žloutky s druhou polovinou krystalového cukru a vanilkovým cukrem utřeme do pěny a vařečkou opatrně do nich vmícháme sníh a prosátou směs z mouky se škrobovou moučkou a práškem do pečiva. Zlehka zamícháme. Těsto nalijeme do formy a povrch uhladíme. Formu vložíme do střední části trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 40-50 minut. Prvních 25-30 minut pečení troubu neotvíráme, jinak těsto klesne. Zda je těsto propečené, vyzkouším zapíchnutí, špejle do středu dortu. Vychladlý korpus necháme odpočívat 12-24 hodin. Krém-základní 600 ml mléka 2 vanilkové pudinky 3 PL cukru 1 máslo 200 g cukru moučka Uvaříme hustý pudink z mléka, cukru a vanilkového pudinku. Necháme vychladit. Změklé máslo vyšleháme s moučkovým cukrem a postupně přidáváme hustý pudink a vyšleháme. Nejlepší je aby máslo i pudink měli stejnou teplotu-pokojovou. Já si pudink uvařím večer, zároveň vyndám i máslo a druhý den ráno vyšlehám Korpus pomažeme krémem, obložíme ovocem (kompotovaným, čerstvým, mraženým) a zalijeme dortovým želé připraveným podle návodu. Na tento dort 2 balíčky. Dáme do ledničky ztuhnout.


Autor:Severka - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:1.1.2007
Shlédnutí:1138x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty
Fotoaparát:uD600,S600 Expozice:1/30
Datum porízení:2005:08:18 17:23:40 Clona:f/3.1
Ohnisková vzdálenost:580/100 ISO:64

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.