Tarte Tatin

Recept podle časopisu Delikatesy 2/08: 250 g křehkého těsta, 4 jablka,4 PL cukru,3 PL másla.V malém kastrůlku zkaramelizujeme cukr,zalijeme 4 PL vody,přidáme máslo a chvíli povaříme. Horký karamel nalijeme do vymazané koláčové formy o prům. asi 26 cm. Na karamel poklademe tlusté plátky jablek zbavených slupek a jadřinců. Na jablka přeneseme rozválené těsto, propícháme vidličkou. Pečeme na 200oC,když začne zlátnout, dopečeme 15 min. na 180oC. Necháme vychladnout ve formě, přikryjeme větším prkénkem a opatrně vyklopíme. Díky karamelu je úžasně dobrý !!! Někdo zdobí ještě šlehačkou, ale pravý Tarte Tatin je bez ní.


Autor:Ajna - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:10.5.2008
Shlédnutí:1733x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty
Fotoaparát:Canon PowerShot A510 Expozice:1/60
Datum porízení:2008:05:10 14:28:51 Clona:f/3.5
Ohnisková vzdálenost:378/32 ISO:1

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.