Francouzský dort Malakov

Piškot: 2 vejce, 50 g cukru, 30 g polohrubé mouky, 30 g škrobové moučky, 2 ČL strouhané citronové kůry Krém: 4 plátky želatiny, 200 g zakysané smetany, 50 g moučkového cukru, 100 ml pomerančového likéru (místo toho jsem dala šťávu z jednoho pomeranče), 2 balíčky vanilkového cukru, 550 ml smetany ke šlehání, 30 ml mléka, cukrářské piškoty, Na dozdobení 2PL vlašských ořechů (nedala jsem) a šlehačka, Dále jsem použila jahody do krému i na zdobení, i když v původním receptu nejsou Postup: na piškot šlehám bílky i žloutky zvlášť, tento piškot jsem pekla na 170°C po 17 minut. Na krém jsem si ušlehala smetanu, předem namočenou želatinu jsem rozpustila v mléce a smíchala se zakysanou smetanou a cukrem, nakonec jsem lehce vmíchala šlehačku, na piškot jsem dala část krému, pak cukrářské piškoty namáčené v pomerančové šťávě, jahody a zbytek krému. Další šlehačku a jahody jsem použila na zdobení


Autor:Irena. - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:28.3.2008
Shlédnutí:2642x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty
Fotoaparát:DSC-S90 Expozice:10/400
Datum porízení:2008:03:28 17:25:07 Clona:f/2.8
Ohnisková vzdálenost:60/10 ISO:80

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.