Jarní řezy

Nemám tady formu beránka, tak jsem improvizovala...
Recept podle paní Začalové z pečení.info
Suroviny: 9 dkg hladké mouky, 9 dkg polohrubé mouky, pol. lžíci kakaa, 20 dkg cukr krupice, 3 lžíce oleje, 3 lžíce teplé vody, 5-6 vajec(podle velikosti), špetka soli.
Postup: Z bílků a soli ušleháme sníh, při šlehání přidáváme cukr, žloutky, olej a nakonec vodu ( po celou dobu šleháme). Mouky smícháme s kakaem a ručně vmícháme. Nalejeme na klasický plech s vysokým okrajem, pečeme ve vyhřáté troubě asi na 200°C. Vychlazený piškot rozkrojíme na 3 díly (po delší straně).
Krém: 250ml mléka, 2 vrchovaté lžíce polohrubé mouky, 2 vanilkové cukry, 100g ztuženého pokrmového tuku, 250g másla, 100g moučkového cukru, 1 lžíce Jim Beam.
Z mléka a mouky uvaříme kaši a do horké vmícháme ztužený tuk a vanilkový cukr. Necháme vychladnout. Ušleháme máslo s cukrem a vešleháme vychladlou kaši a alkohol.
Marcipán místo oleje kousek ztuženého tuku.


Autor:ben3 - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:23.3.2008
Shlédnutí:1889x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty
Fotoaparát:Canon PowerShot A60 Expozice:1/60
Datum porízení:2008:03:22 16:06:10 Clona:f/3.2
Ohnisková vzdálenost:211/32 ISO:

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.