Vdolky 791

170 ml mléka 140g vařených, najemno nastrouhaných brambor 100 ml oleje 1 žloutek 1 lžička soli 500g polohrubé mouky 30g čerstvého droždí Po vykynutí těsto propracujeme, vytvoříme bochánky, naskládáme na plech a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut. Pak pomašlujeme žloutkem, posypeme mákem a solí a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C / 15 - 20 minut. Hotové vdolky pomašlujeme tukem ihned přendáme z plechu na mřížku a na chvíli přikryjeme papírem.


Autor:Gav - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:5.3.2008
Shlédnutí:987x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty
Fotoaparát:DMC-LZ7 Expozice:10/300
Datum porízení:2008:03:05 15:04:41 Clona:f/2.8
Ohnisková vzdálenost:61/10 ISO:100

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.