č.746 Nadýchaný italský chleba Pugliese s podmáslím

Kvásek Biga den dopředu: 1 šálek hladké mouky, 1/4č.j lžičky droždí, 12 polévkových lžic vody, 1/2 č.j lžičky soli. vypracujeme buď ručně nebo v pekárně do hladkého vláčného těsta a necháme 6 hodin v pokojové teplotě v misce pod folií potřenou olejem- zdvojnásobí objem. Potom prohněteme a dáme znovu pod folii do teploty cca 16-19 stupňů nejlépe přes noc. Potom necháme cca 1 hodinu v pokojové teplotě a můžeme pokračovat.Do pekárny dáme celou bigu, 3/4 šálku vody, 3/4 šálku podmáslí ,3 šálkÿ hladké mouky + 3 pol. lžíce ještě navíc,1,5 lžičky droždí a 1,5 lžičky soli(tu nejlépe až je těsto promíchané). Program kynuté těsto. Potom těsto vyklopíme na pomoučený vál, opatrně vytvarujeme placku, kterou od krajů vypracujeme jako když balíme ovocné knedlíky do koule , kterou vložíme do ošatky vystlané pomoučenou utěrkou. a necháme cca 1 hodinu dokynout . S těstem zacházíme velmi opatrně, aby v něm zůstal vzduch a střídka byla nadýchaná. Těsto má řidší konzistenci než jsem zvyklá u našich chlebů, ale nebojte se, povede se!. Troubu vyhřát na 230 stupňů, dospodu rendlík s vodou, a já pečeu na rozpáleneé kachli. prvních 15 minut pečeme na 230 a potom cca 20 minut na 200. Chlebík je krásně křupavý ,ale uvnitř nadýchaný. kdo má rád italské pečivo, bude nadšen. k tomuto chlebu mě inspirovala bible domácého pečení, ale recept jsem obohatila podmáslím, také množství jsem upravila, takže ho už teď považuju za "svůjů italský chleba.


Autor:tapka - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:20.1.2008
Shlédnutí:1414x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty
Fotoaparát:DMC-LS3 Expozice:10/300
Datum porízení:2008:01:19 13:53:35 Clona:f/2.8
Ohnisková vzdálenost:58/10 ISO:100

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.