Tarhoňa(maďarské těstoviny ) s vepřovým masem, kořenovou zeleninou a cibulkou

Recept: cca 400g vepřového masa nakrájeného na drobné kousky prudce osmahneme spolu s jednou velkou nadrobno nakrájenou cibulí a sladkou mletou paprikou na olivovém oleji a osolíme. Vše dáme do PH. na pánvi si dále naprudko osmahneme 2 sáčky mražené zeleniny pod svíčkovou ( na proužky krájené), přidáme do PH k masu, dále přidáme celý sáček maďarských těstovin Tarhoňa,přidáme 1 polévkovou lžíci maďarské pasty na Perkelt ,dobře promícháme a zalijeme cca3/4 litrem vývaru- já dávám BIO Würzl.Pečeme na HIGH cca 2,5 hodinky. Po hodině můžeme ochutnat a hlavně trošku podlít, těstoviny na sebe naberou vývar, já jsem přidávala cca 3 dcl. Poznámka: originální recept je s vařeným slepičím nebo kuřecím masem- vývar pak použijete na podlití. Těstoviny tarhoňa se u nás málo dostanou koupit. já si je nechávám vozit z Prahy z velkoskladu maďarských specialit. V Brně se dostanou koupit v Klubu Maďarů na Gorkého ulici, ale nahradit je můžete vlastnoručně vyrobeným strouháním z nudlového těsta- dělávalo se jako zavářka do polévky a to ze 3 vajec. Já to tak dříve dělávala.


Autor:tapka - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:1.12.2007
Shlédnutí:9439x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty
Fotoaparát:DMC-LS3 Expozice:10/300
Datum porízení:2007:12:01 11:47:57 Clona:f/2.8
Ohnisková vzdálenost:58/10 ISO:100

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.