Milé čtenářky, milé Dámy,
Diskuse zůstanou! Přesvědčily jste nás. Jsme překvapení, jak moc je máte rády. Diskuse získají novou, jednodušší podobu. Ty stávající však musíme zrušit, tedy všechna diskusní fóra na diskuse.dama.cz včetně všech jeho podstránek a uživatelských účtů. Pokud nechcete přijít o obsah, který jste zde uveřejnily, prosíme, abyste si jej stáhly. Více informací v tomto článku.

Děkujeme za pochopení,
vaše redakce.

Rychlé pařížské řezy s banánem

5 vajec 150g cukru 1 vanilkový cukr 100g polohrubé mouky ½ balíčku prášku do pečiva 1 čokoládový pudink Pařížská šlehačka: 200 ml mléka 2-3 PL kakaa nebo 100 g nalámané čokolády 1 šlehačka v prášku (nebo koupená v kelímku jako šlehačka) Banány Žloutky ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a čokoládovým pudinkem a vše vyšleháme dohladka. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků. Těsto vylijeme do vymazané a vysypané dortové formy (nebo plech) a dáme do předehřáté trouby péci. Pečeme asi 20 minut při 170°C. Po upečení necháme korpus vychladnout. Pařížskou šlehačku připravíme tak, že smícháme mléko s kakaem (nebo nalámanou čokoládou) a přivedeme k varu. Poté dáme do ledničky vychladit. Do vychladlého kakaového mléka vsypeme šlehačku a ušleháme podle návodu na obale. Moučník potřeme marmeládou – (banánovou, rybízovou, meruňkovou) poklademe kolečky banánu a pomažeme polovinou krému, a zbytek ozdobně nastříkáme. Před servírováním dáme vychladit do ledničky. Můžeme posypat kakaem nebo nastrouhanou čokoládou.


Autor:Severka - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:21.11.2007
Shlédnutí:6879x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty
Fotoaparát:u760,S760 Expozice:10/20
Datum porízení:2007:11:20 19:42:22 Clona:f/3.4
Ohnisková vzdálenost:650/100 ISO:250

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.