699 - Martinské podkovy

Martinské podkovy Těsto : 50 dkg hladké mouky, 8 dkg změklé Hery, malá lžička soli, vanilkový cukr, pol. lžíce cukru, 1-2 žloutky, mléko, ½ kostičky kvasnic. Program: Těsto Náplň : 20 dkg mletého máku, cukr dle chuti, mléko, 1 lžíce švestkových povidel, 1 lžíce rybízové marmelády, rozinky, skořice, citr. šťáva nebo kůra, event. trochu nasekaných ořechů. Nakynuté těsto rozdělíme na cca 20 ks, rozválíme na obdélníčky, dáme makovou náplň a zabalíme válečky, které na plechu ohneme jako rohlík a necháme pod utěrkou kynout cca 20 min. Pak nůžkami nastříháme a potřeme bílkem. Dáme péct do trouby.


Autor:Ivanika - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:12.11.2007
Shlédnutí:3037x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty
Fotoaparát:DMC-LZ1 Expozice:10/600
Datum porízení:2007:11:10 13:31:48 Clona:f/3.3
Ohnisková vzdálenost:128/10 ISO:100

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.