Malakov

Recept z nějakého časopisu s podtextem ruská kuchyně:-)) 300g piškotů, 1,5dl mléka, 1dl rumu, 1,5 lžíce cukru, 100g mandlí, 1 lžička oleje Krém: 200g másla, 3dl mléka, 1 vanilkový pudink, 100g m.cukru, 1 žloutek Mandle vsypeme do studené vody, necháme přejít varem, oloupeme a slabě opražíme na oleji a nasekáme na drobno. Formu na dort (nebo bombu) pečlivě vyložíme alobalem (já vykládám jen dno, protože mám formu otvírací, takže potom jen oddělím od stěn, sundám, vyklopím a sundám z vrchu alobal). Dno vystříkáme částí krému a necháme jej v chladu ztuhnout. Mléko svaříme s cukrem a po vychladnutí smícháme s rumem. V této směsi namáčíme piškoty (jen je ponořím a vyndám) a vkládáme je do formy střídavě s vrstvami krému a mandlí. Horní vrstva je z krému. Dort necháme v chladu ztuhnout, nejlépe přes noc, před podáváním ho můžeme ozdobit šlehačkou a hoblinkami čokolády. Krém: V části studeného mléka rozmícháme pudink, nalijeme je do zbývajícího horkého mléka a za stálého míchání uvaříme hladký pudink. Sejmeme jen z plotýnky za občasného zamíchání necháme vychladit, potom jej vložíme do šlehače, přídáme moučkový cukr a žloutek a šleháme. Po kouskách do něj zašleháváme změklé máslo a ušleháme krém. Já ještě přidávám kakao. Dobrou chuť!


Autor:PatyK. - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:4.11.2007
Shlédnutí:2447x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty
Fotoaparát:uD600,S600 Expozice:1/80
Datum porízení:2007:11:04 11:40:29 Clona:f/3.1
Ohnisková vzdálenost:580/100 ISO:400

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.