hruškový koláč pro Niki

pro alergiky na mléko a vejce:
Na koláčovou formu o průměru 28 cm na těsto:
350g hladké mouky (v receptu je špaldová)
na špičku nože jedlé sody
250g studeného másla (dala jsem 150g tříčtvrtinový tuk Tesco + 100g sádla)
80g krystal.cukru
1 vanilkový cukr
2 lžíce vody

na pokladení:
3-4 hrušky

na dopečení
10g másla
100g kokosu
4-5 lžíce hruškového sirupu (dala jsem javorový sirup)
1 lžíce vody
Udělat ze všech příměsí těsto, důležité: ne dlouho zpracovávat! Těsto zabalit do kuličky, zakrýt folií a dát do lednice.
Potom těsto ještě ve folii rozválet na kruhovou plochu a dát do vymazané formy. Kraje vytáhnout nahoru.
Umýt hrušky, oloupat a vykrájet, nakrájet na tenké plátky. Naskládat jako střešní tašky (jeden přes druhý posunuté) na těsto.
Pečeme v předehráté troubě na 200°C- elektro, 180°C horkovzduch, 30 min.
Mezitím máslo rozpustit na pánvi, kokos na něm opražit, přidat další příměsi a stáhnou z plamene.
Dát na předpečený koláč dalšich 5 min. pečeme.
Kokos se mi začal pálit, možná bych místo kokos.posypky na koláč dala před dopečením hotový uvařený pudink a nechala malinko zapéct nebo nedat nic



Autor:Anndy - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:19.10.2007
Shlédnutí:1421x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty
Fotoaparát:Canon PowerShot A520 Expozice:1/13
Datum porízení:2007:10:19 12:16:35 Clona:f/2.6
Ohnisková vzdálenost:186/32 ISO:

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.