Broskvový řez

Připravíme si těsto na klasický piškot .Náplň: 2 balíčky vanilkového pudinkového prášku (na vaření, 1 balíček do 500ml mléka), 500ml mléka, 140 g cukru, velký broskvový kompot, 400g tučné zakysané smetany, 250 g tučného tvarohu Poleva: 2 lžíce cukru 1 balíček čirého dortového želé. POSTUP PŘÍPRAVY Podle návodu na obalu uvaříme z pudinkového prášku, mléka a cukru (2 balíčky pudink prášku a 500ml mléka - pudink musí být hodně hustý) pudink a necháme ho vychladnout. Broskve necháme okapat na sítu, šťávu zachytíme (použijeme ji na želatinu).Zakysanou smetanu, tvaroh a uvařený, vychladlý pudink rozmícháme do hladkého krému, který rozetřeme na těsto. Na krém naskládáme broskve(může být jakékoliv jiné ovoce, kompotované i čerstvé) a dort dáme asi na 1 péct do předem vyhřáté trouby, na 180°C (horkovzdušná 160°C). Potom ho necháme vychladnout ve formě. Podle návodu na obalu uvaříme z 220ml kompotové šťávy (já dávám celých 250ml, jak je uvedeno na balíčku želatiny) a cukru dortové želé a nalijeme je na dort, který necháme 1h chladit.


Autor:marciííí - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:30.9.2007
Shlédnutí:1669x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty
Fotoaparát:SP510UZ Expozice:10/800
Datum porízení:2007:09:27 16:55:37 Clona:f/2.8
Ohnisková vzdálenost:63/10 ISO:400

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.