Kuře po marocku

Recept: 4 kuřecí prsíčka bez kůže (každé 3x naříznem) dáme do zapékací misky, osolíme a přelijeme marinádou (kůra a šťáva z 1 citronu, 2 PL olivového oleje, 4 lžicky marocké směsi koření) a dáme minimálně na 20 minut péci (přikryté alobalem) do předehřáté trouby na 180°C. Mezitím si připravíme kuskus do kterého přimícháme nakrájený svazek jarních cibulek, hrst zelených oliv (já jsem dala hrst zelených a hrst černých - olivy milujeme) a nasekanou petržel (tu jsem vynechala). Vše dochutíme solí a pepřem a řádně promícháme. Rozdělíme na talíře, navrch položíme maso a přelijeme vypečenou šťávou.
Marocká směs koření: 1/2 ČL strouhaného muškátového oříšku, 2a1/2 ČL římského kmínu, 2 a 1/2 ČL koriandru, 1 a 1/4 ČL nového koření, stejné množství zázvoru a 3/4 ČL skořice a 3/4 ČL chilli.


Autor:Svetluska78 - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:5.9.2007
Shlédnutí:1162x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty
Fotoaparát:SP510UZ Expozice:10/300
Datum porízení:2007:09:05 12:38:49 Clona:f/2.8
Ohnisková vzdálenost:63/10 ISO:178

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.