Lotrinský sýrový quiche [kiš]

Těsto:
1/2 kostky droždí FALA
200 g polohrubé mouky
100 ml mléka
125 g tvarohu
125 g másla
1 vejce
1 lžička cukru a soli
Náplň:
200 g anglické slaniny
200 g sýra Eidam
100 ml smetany ke šlehání
2 vejce
100 g červené cibule
mletá paprika, drcený barevný pepř
kmín, sůl, čerstvý tymián
Postup:
1. Ve vlažném mléce rozmícháme droždí, cukr a necháme vzejít kvásek. Prosejeme mouku, osolíme a vlijeme vejce s rozpuštěným máslem. Přilijeme kvásek a tvaroh a vymícháme polotuhé těsto, které necháme vykynout asi 20 minut. 2. Kruhovou koláčovou formu vymažeme máslem a troubu rozehřejeme na 180 °C. 3. Těsto rozválíme na placku, upravíme velikost podle formy. Poklademe směsí slaniny, sýra, cibule, koření a necháme nakynout asi 20 minut. 4. Poté zalijeme koláč vejcem rozšlehaným se smetanou. Ze zbytků těsta vytvarujeme na povrchu koláče ozdobnou mřížku a koláč pečeme v troubě asi půl hodiny až celý zezlátne.
Chuťově moc dobrý,těsto jak peřinka, ale musela jsem dost dosypávat mouku a do náplně bych asi nedala smetanu, jen vajíčka protože se to nesrazilo tak jak bych si představovala.


Autor:ben3 - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:8.8.2007
Shlédnutí:1613x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty
Fotoaparát:Canon PowerShot A40 Expozice:1/60
Datum porízení:2007:08:08 11:01:11 Clona:f/3.2
Ohnisková vzdálenost:211/32 ISO:

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.