Máminy tyčinky ze šlehačkového těsta

500 g polohrubé mouky,125 ml šlehačky,200 g rostlinného tuku / Hera nebo Lukana/,bílek,1/2 kostky kvasnic,lžička cukru,kmín, mák, semínka, mandlové lupínky na zdobení Do 2 lžic oslazené šlehačky dej kynout kvasnice. Kvásek , rozkrájený tuk a šlehačku zapracuj do mouky na vláčné těsto. Těsto nechej kynout alespoň 2 hodiny v ledničce, můžeš i déle. Rozválej na 3 mm vysoký plát a rádlem vykrajuj tyčinky. Potři bílkem s trochou rozmíchané soli a sladké papriky , posyp dle libosti kmínem, mákem atd. Luxusní jsou s mandlovými lupínky, ty je třeba ještě jednou potřít bílkem, aby neopadaly. Peč asi 12-15 min. na 200 st. v horkovzdušné troubě, po posypání hned péct, vyskočí při pečení. Těsto je dobré i na jablkový závin nebo šátečky , je bez cukru- vhodné i pro diabetiky.


Autor:Ajna - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:30.6.2007
Shlédnutí:1317x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty
Fotoaparát:Canon PowerShot A510 Expozice:1/60
Datum porízení:2007:06:30 12:20:45 Clona:f/3.2
Ohnisková vzdálenost:250/32 ISO:

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.