rebarborová marmeláda 2020

Džem bez chemie Potřebujeme: 4 kg ovoce 2 kg krystalový cukr 2 lžičky kyseliny citronové (dávám místo toho šťávu z cca 4 citronů, průběžně ochutnat) Postup: Ovoce si dobře umyjeme a očistíme. Větší kousky překrojíme na polovičku, ostatní necháme tak, jak jsou. Ovoce dáme do většího hrnce a zasypeme cukrem. Odložíme na chladnejší místo a necháme přes noc stát (max.24 hodin ). Po uplynutí této doby ovoce s cukrem  převaříme dvakrát, vždy po dobu tří minut a pokaždé necháme vychladnout. Díky tomuto postupu se odpaří přebytečná tekutina a džem pěkně zhoustne. Můžeme ovoce rozmačkat, jestli nemáme rádi větší kousky, mačkadlem na bramobry nebo ponorným mixérem. Následně už jenom přidáme kyselinu citronovou (nebo tu šťávu z citronů místo kyseliny) a dáme naposledy na oheň, kde za stálého míchání necháme převařit do požadované hustoty. Hotový horký džem dávkujeme do zavařovacích skleniček a sterilizujeme cca 5-7 minut – tak, aby chytilo víčko.


Autor:Betyyna - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:18.5.2020
Shlédnutí:124x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.