šípkový likér 2019

Domácí šípkový likér • 500 g šípků • kůra z ½ pomeranče • 1,5 l vodky • kousek celé skořice • 250 g cukru • 1 hrnek vody Šípky omyjeme a očistíme od stopek a okvětí. Vložíme do alkoholu, přidáme pomerančovou kůru, skořici a necháme louhovat minimálně 10 až 14 dní. Těsně předtím, než se pustíme do přípravy, svaříme cukr s vodou na cukrový sirup. Necháme jej důkladně zchladnout. Mezitím šípky scedíme přes plátno a důkladně vymačkáme. Přidáme vychladlý cukrový sirup, promícháme a scedíme do lahví. Likér necháme minimálně 14–30 dní uzrát. Pijeme chlazené.


Autor:Betyyna - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:27.10.2019
Shlédnutí:195x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty
Fotoaparát:HUAWEI VNS-L21 Expozice:60000000/1
Datum porízení:2019:10:27 13:47:20 Clona:f/2.0
Ohnisková vzdálenost:3790/1000 ISO:640

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.