Šunka " domácí "

Po letech opět zkouška, jestli jsem to nezapomněla a pro ty, kteří chtějí vyzkoušet přikládám i můj recept na ni. Recept:1 kg vepř.kýty nakrájet na kostičky cca 2-3. cm, hnětat - já v ruce...za přidání necelého decilitru vody ve kterém jsem rozpustila 20 gr Pragandy a půl lžičky ml.cukru...Mačkala jsem to asi 20.- 3Ominut až se to řádne lepilo...pak nacpala do krabičky z UH - natěsno, uzavřela a nechala v lednici 24 hod. Následující den jsem asi 8.-10 kostiček rozkutrovala v sekáčku, opět smíchala s masem a pak už naplnila do sáčku vloženém v šunkovaru, utlačovala - postupně po částech, uzavřela...a nechala do druhého dne v lednici - opět 24 hodin. Pak jsem ji vařila přesně na 75 st.C- dvě hodiny, poté zchladila ve formě a v kýblu ledové dody, a do lednice - do druhého dne... nechala tak.


Autor:hekute - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:1.5.2018
Shlédnutí:481x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty
Fotoaparát:M5 Expozice:30003/1000
Datum porízení:2018:04:29 12:49:46 Clona:f/2.8
Ohnisková vzdálenost:350/100 ISO:178

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.