Krupobití :))

Kroupové "rizoto"

Uvařit polévku,maso vyndat a část nakrájet na kostičky,do polévky dát vařit kroupy. Nakrájené maso s cibulkou do zlatova restovat na pánvi,pak jsem přidala mražený hrášek,podlila trochou uzené polévky a podusila, nakonec vmíchala uvařené kroupy, dosolila,opepřila....

Kroupy jsou mnohem zdravější než jiné přílohy:Kroupy jsou zrna bez obalů (otrub) obilovin – jako je oves, pšenice, ječmen – nebo pseudoobilovin, jako je pohanka. Jsou celozrnné, takže jejich součástí jsou klíčky a jsou bohaté na vlákninu, která se vyskytuje v horních vrstvách zrn. Kroupy jsou velmi výživné.Kroupy, tedy celá obilná zrna, obsahují prakticky všechny pro výživu nezbytné prvky jako např. vápník, hořčík, zinek, selen, fosfor, železo, a dále zejména vitamíny B a E. Kromě sacharidů obsahují poměrně velké množství bílkovin.Je lepší je před vařením namočit do vody kvůli lepší stravitelnosti


Autor:Danae - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:1.2.2017
Shlédnutí:329x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.