Celokváskový podle Kubíka

1 PL kvásku, 150 g vody, 150 g žitné celozrnné (nebo chlebové). Nechat 12 - 14 hodin vyzrát. Druhý den přidáme 400 g pšeničné chlebové mouky a 200 g vody (příp.syrovátky) Jen v míse zamíchat a nechat odpočinout. Po 30-ti minutách přidat 1,5 čl soli, 1 čl drceného kmínu, případně semínka. Promíchat a nechat kynout v naolejované míse 2 hodiny (během té doby 3 - 4x těsto v míse popřekládat. Pak vytvořit bochník, dát do ošatky a opět 2 hodiny kynout (já nechala kynout v ošatce přes noc a ráno pekla na studený start s nastavenou teplotou 200°)
Jinak vkládat do vyhřáté trouby na 250° 10 minut, pak snížit na 200°a dopéct.


Autor:budulinka2 - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:8.4.2016
Shlédnutí:519x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty
Fotoaparát:u840,S840 Expozice:1/30
Datum porízení:2016:04:08 10:30:51 Clona:f/5.0
Ohnisková vzdálenost:640/100 ISO:100

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.