Velikonoční nádivka

Dělala jsem tuhle, je možno ji podávat samotnou s kyselou okurkou anebo ji nacpat do kuřete

8 rohlíků,smetana na vaření 12% dle potřeby,100 g másla,muškátový oříšek, 4 vejce,400 g vařeného uzeného masa,hrst lístků mladých kopřiv,máslo na vymazání pekáčku,sůl a pepř na dochucení

1. Starší housky (nebo rohlíky) nakrájejte na kostky. Zalijte je směsí vlažné, lehce osolené smetany a vlahého másla,muškátového oříšku a nechte je co nejvíc nasáknout. Do základu přilijte lehce prošlehané žloutky a promíchejte, aby se pečivo rozmělnilo na hladkou hmotu.2.Přidejte na kostičky pokrájené maso.3.Potom vmíchejte spařené a najemno nasekané kopřivové listy a vše důkladně promíchejte a dochuťte.4.Nakonec opatrně zapracujte dotuha ušlehaný sníh z bílků.5.Vzniklou hmotu přendejte do pekáčku vymazaného tukem a v troubě předehřáté na 180 °C pečte asi 35 až 40 minut krásně dozlatova.


Autor:Danae - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:29.3.2016
Shlédnutí:340x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty
Fotoaparát: Expozice:
Datum porízení:2016:03:29 10:03:59 Clona:
Ohnisková vzdálenost: ISO:

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.