POSTUP-NALOŽENO V NÁLEVU PŘES NOC NA SVÍČKOVOU

...nejprve jsem si připravila nálev ze 2l vody s 12 zarovnanými PL cukru, 5 ČL soli a 4 PL octa,pepř,tymian,bobkový list,nové koření...nechala přejít varem,po té vychladila.Do pomaláčku naspod jsem dala postrouhanou zeleninu pod svíčkovou a cibuli na půlměsíčky.Na zeleninu položila maso tentokrát hovězí plecko vcelku(ale pomalím i z vepřového),maso prošpikovala,osolila,opepřila,zatahla na oleji,zalila vychladlým nálevem a nechala přes noc uležet.Další den jsem si zpěnila na másle cibuli,se zbytkem špeku a kořenové zeleniny a troškou odebraného nálevu,přidala do pomáláčku,pokud se vám zda nálevu hodně můžete před pomalením odebrát,nebo si připravit méně nálevu k poměru masa.Po dopomalení,když vydělám maso a koření,tak štávu projedu tyčovým mixérem,pokud bylo dosti zeleniny,tak se nemusím zahuštovat ani záklechtkem.Nakonec přidávám dvě smetan 31% smetany ke šlehání,pro zjemnění můžete přidat kousek másla. Recept je z této stránky :https://www.toprecepty.cz/recept/1403-svickova-omacka-se-sladkokyselym-nalevem/


Autor:acvi - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:30.12.2015
Shlédnutí:740x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.