podmáslový chleba 0003.

Suroviny: 310 g podmáslí ( použito 250ml mléka + 3 lžíce zakys.sm. ) 50 g bílého jogurtu 2 lžíce oleje 1 lžíce citrónové šťávy 1 lžíce solamylu 2 lžičky soli 1 lžíce kmínu 380 g hladké mouky ( použito 200g chlebové m. + 180g hladké mouky) 120 g žitné celozrnné mouky 2 lžičky cukru 1/4 čerstvého droždí po zvukovém signálu přidáme : 2lžíce sluneč.semínek + 2lžíce dýňových semínek Postup: Vykynuté těsto vyndám z pekárny a vytvaruji bochník. Předehřeji troubu spolu s hrncem na 230°C- 30 min. Po vložení těsta do horkého pekáče,chleba ještě potřu vodou s čenekem (možno i sušeným). Peču v zakrytém hrnci 30 min při 230°C a poté sundám poklici opět potřu chleba vodou s česnekem a dopeču 20min,....příp.přikryji chleba alobalem,aby se nespálil. Po vytažení z trouby dám na mřížku vychladit a přikreju mokrou utěrkou.


Autor:helca66 - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:22.10.2015
Shlédnutí:598x
Body:9.75
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.