Nedělní

Hovězí po burgundsku

Hovězí maso nakrájíme na větší kostky, mrkev na hrubší kolečka, cibuli najemno, špek na větší kostičky,

žampiony na polovinu nebo na čtvrtky dle velikosti

Na pánvi opečeme slaninu, vyjmeme a na výpeku opečeme hovězí maso(já měla kilo kližky)

Maso vyjmeme a na pánvi dále opečeme cibuli,mrkev a žampiony

Když chytne zelenina zlatavý nádech, vrátíme do pánve maso i slaninu,

zaprášíme asi 2 lžícemi hladké mouky, osolíme a opepříme

Chvíli vaříme

Přimícháme rajčatový protlak(asi tři lžičky), prolisovaný česnek

Zase chvíli vaříme

Poté vzniklou směs přendáme do pekáčku, a zalijeme vývarem a červeným vínem v poměru 1:1, tak aby hladina jen těsně zakrývala maso a zeleninu

Přidáme bobkový list, pekáček zakryjeme a dáme péct do trouby na 220C

Pečeme asi 2,5-3 hodiny, dokud není maso úplně křehké

Podáváme s jemnou br.kaší


Autor:Danae - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:7.9.2015
Shlédnutí:469x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty
Fotoaparát:GT-I9301I Expozice:1/17
Datum porízení:2015:09:07 11:17:25 Clona:f/2.6
Ohnisková vzdálenost:371/100 ISO:250

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.