Závin s prefermentem a kváskem

Večer: 200 g pšeničné chlebové mouky + 200 g vody + 3 g čerstvého droždí

Ráno přidat:
100 g žitného kvásku přímo z lednice (tady celozrnného)
80 g vody
3 g čerstvého droždí
80 g cukru (vč. trochu vanilkového)
100 g tuku (dávala jsem 50 g másla + 50 g oleje)
150 g polohrubé mouky
200 g pšeničné chlebové mouky
1/2 lžičky soli

Kynutí 2 hodiny (déle v lednici), udělat 2 záviny (video pletení), kynout 1 1/2 hodiny, pomašlovat (tady byla rýžová smetana s trochou medu) a péct asi 25 min při 180 - 200°C podle trouby.

12345...12...19...27

Autor:kolobezka1. - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:24.8.2015
Shlédnutí:525x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.