Pohankový samokvasný od pana Šmajstrly

Tento recept jsem dostala od pana Šmajstrly z Pohankového mlýna. Na první pokus jsem vybrala horký letní den a původní recepturu moc neměnila. Chleba má úspěch (samozřejmě podmínkou je mít rád pohanku), takže zkusím i další varianty, které mě napadají. Tato verze je těžší, kvůli vysokému obsahu vody, ale chleba je měkký a pórovitý

500 g pohankové mouky od Šmajstrly (necelozrnné)
20 g psyllia (příště zkusit méně, 10-15 g)
2 čl kmínu
2 čl soli

= vše suché dobře promíchat. Vmíchat asi 800 g teplé vody (40°C). Těsto je dost řídké, asi jako na litou bábovku, ale během kynutí zhoustne. Nechat kynout v teple 20 - 24 hodin. Po 12 hodinách ještě nic znát nebylo, ale když jsem koukala po 18 hodinách, bylo těsto dvojnásobné.
Pekáček s poklicí 30 minut předehřívat v troubě, pak do něj stěrkou seškrábnout těsto z mísy. Péct 60 min s poklicí a 15 min bez poklice.

12345...36...67...100

Autor:kolobezka1. - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:6.8.2015
Shlédnutí:518x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.