POSTUP-AMOROUN NA SLADKO S JAHODAMI A KIWI

NA NÁPLŇ 200 ml smetany ke šlehání 300 ml zakysané smetany 4 lžíce moučkového cukru 1 balení piškotů NA OZDOBU 2 ks kiwi 8 ks jahod NA POLEVU 10 g želatiny Kiwi zbavte slupky, nakrájejte na kolečka a jahody rozkrojte na půl. Připravte si dle návodu želatinu. Použila jsem práškovou želatinu ze sáčku (10g). Rozpusťte ji v 250 ml vody se třemi lžícemi cukru a přiveďte k varu. Minutu povařte a odstavte. Amarounovou formu otočte obráceně, nalijte do ní mírně zchlazenou želatinu a na střídačku do ní zasaďte kiwi a jahody. Dále si ušlehejte smetanovou hmotu ze šlehačky, přidejte do ní zakysanou smetanu a moučkový cukr. Vše promíchejte. Do formy na připravenou želatinu (která je už ztuhlá) s ovocem dejte vrstvu smetanové hmoty. Na to rozložte piškoty, opět na to dejte smetanovou hmotu, poklaďte ovocem a zakryjte zbytkem smetanové hmoty. Poslední vrstvou jsou piškoty. Formu uzavřete a tak jak ji máte dnem vzhůru, dejte do lednice přes noc ztuhnout. Na druhý den formu otočte, opatrně otevřete a ihned podávejte. Na dozdobení můžete použít šlehačku ve spreji.


Autor:acvi - zobrazit galerii uživatele - poslat vzkaz
Datum:8.3.2015
Shlédnutí:998x
Body:10.00
Kategorie:1Do diskusí -> Vaření -> Vaření a recepty
Fotoaparát:LT22i Expozice:1/62
Datum porízení:2015:03:07 09:42:49 Clona:f/2.4
Ohnisková vzdálenost:448/100 ISO:160

Další fota v této kategorii
-
hodnoceni

Císt názory a hodnotit fotografi mohou jen zaregistrovaní a prihlásení uzivatelé.